Home » Zakelijke Creditcard

Betaalkaarten

Zakelijke creditcard: wat zijn de voordelen en nadelen?


De zakelijke creditcard is het best-geaccepteerde betaalmiddel, wereldwijd. Laat medewerkers online, in winkels, in hotels en op allerlei andere plekken zakelijke kosten afrekenen. Met Moss gebruik je bovendien zowel fysieke kaarten als virtuele creditcards, waarvoor je vooraf precies instelt wat ze er wel of niet mee kunnen aankopen.

Het gebruik van creditcards neemt toe onder consumenten in Nederland, waardoor er ook zakelijk steeds meer interesse is in deze betaalkaarten. Bedrijven dat hun medewerkers gewend raken aan betaalkaarten, zowel fysiek als virtueel. Bovendien biedt een zakelijke betaalkaart allerlei voordelen, bijvoorbeeld omdat medewerkers de kosten niet eerst hoeven voor te schieten.

We leggen in dit artikel uit wat een zakelijke creditcard is, hoe dat werkt en wat daar de voordelen van zijn. Bovendien leggen we graag uit hoe we het je bij Moss nog een stuk makkelijker maken. De creditcard is er zowel fysiek als virtueel, zelfs voor eenmalig gebruik en bijvoorbeeld speciaal om abonnementen mee af te rekenen.

Wat is een zakelijke creditcard?

Een zakelijke creditcard is een betaalkaart zoals je die kent, maar dan voor zakelijk gebruik. Je gebruikt een fysieke kaart, of virtueel de combinatie van het kaartnummer, de beveiligingscode en eventueel de pincode. Daarmee reken je zakelijke uitgaven af.

Dat geldt voor een ING, Rabobank of ABN zakelijke creditcard, net als voor de kaarten van Knab en alle andere aanbieders. En dus ook voor de zakelijke creditcards die je aan medewerkers kunt aanbieden via Moss. Wij maken dat je graag makkelijk, bijvoorbeeld met prepaid cards waarvoor je niet eerst afspraken hoeft te maken met de bank.

Betaalkaaren van Moss
voor alle uitgaven

Speciaal voor zakelijke uitgaven

De creditcard die je zakelijk gebruikt is speciaal bedoeld voor zakelijke uitgaven. Medewerkers kunnen er in de basis alles mee aanschaffen, wat ze zakelijk moeten afrekenen. Dus gaat het om brandstof in een zakelijke auto, om een zakelijke luncht, een zakelijke hotelovernachting of kantoorartikelen die iemand nodig heeft? De bedrijfscreditcard is dan de beste keuze.

Met Moss gebruik je bovendien een creditcard die hoort bij een zakelijk betaalplatform. Daardoor komen de betalingen centraal op één plek binnen, om die makkelijk te verwerken. Andersom kun je vooraf beperkingen instellen, zowel met een betaallimiet voor medewerkers als voor specifieke uitgaven die zij er wel of niet mee kunnen doen.

Voordelen van een creditcard

Betalen met een creditcard biedt allerlei voordelen. Dus zou je en zakelijke creditcard vergelijken met een debitcard of andere betaalmethoden? Dan profiteer je met een creditcard van een aankoopverzekering, wereldwijde acceptatie en de mogelijkheid om zowel online als in de winkel af te rekenen.

Met aankoopverzekering

Creditcards bieden in de meeste gevallen een aankoopverzekering. Dat geldt ook zakelijk. Dus wordt een online aankoop die een medewerker doet uiteindelijk niet geleverd? Of blijkt het product niet goed te zijn? Of wordt het gestolen binnen de termijn waarvoor de aankoopverzekering geldt? Geen zorgen, dankzij de betaling met een creditcard zijn de kosten dan gedekt.

Wereldwijd geaccepteerd

Zowel in Nederland als in de rest van Europa en zelfs wereldwijd is de acceptatie van creditcards uitstekend. Dat geldt vooral voor de betaalkaarten van MasterCard en VISA. Bij Moss kies je voor deze betaalkaarten, dus weet je zeker dat je daar wereldwijd zowel online als in de winkel mee kunt betalen. Dat biedt medewerkers maximale flexibiliteit.

Online en in de winkel afrekenen

De zakelijke creditcards voor bedrijven zijn bij ons zowel fysiek als virtueel beschikbaar. Dus zoek je een fysieke plastic kaart voor medewerkers? Of hebben zij voldoende aan een virtuele kaart, op basis van het kaartnummer, de beveiligingscode en de pincode? Je bepaalt zelf waar je gebruik van maakt. Virtuele kaarten maak je gewoon onbeperkt aan. En dankzij Apple Pay en Google Pay is het zelfs mogelijk om in de winkel af te rekenen met een virtuele betaalkaart.

Verschillende soorten: wat is de beste zakelijke creditcard?

Als je de beste zakelijke creditcard zoekt is het verstandig om de verschillende opties en soorten met elkaar te vergelijken. Wij zetten de belangrijkste afwegingen voor je op een rij.

De goedkoopste creditcard

Kies bij voorkeur de goedkoopste kaart. Dat geldt voor een fysieke creditcard en in het bijzonder voor een virtuele kaart. Bij Moss maak je onbeperkt virtuele creditcards aan. Dat betekent dat je iedere medewerker een eigen kaart kunt geven. Sterker nog, je kunt eenmalige kaarten aanmaken die medewerkers één keer kunnen gebruiken. Maak saldo beschikbaar voor een eenmalige aankoop. De kaart wordt daarna automatisch onbruikbaar, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Dit kost niets extra, je betaalt geen extra kosten voor een extra virtuele zakelijke creditcard.

Koppeling met het boekhoudsysteem

De beste zakelijke betaalkaart is een kaart waar je zo min mogelijk omkijken naar hebt. Dat geldt voor betalingen die medewerkers daarmee doen, én voor de verwerking van die betaling. Bij Moss komen de betalingen automatisch in ons betaalplatform terecht. Dat betekent dat je in één oogopslag kunt zien welke medewerkers welke betalingen doen met hun zakelijke betaalkaart. Dankzij koppelingen met de bekende boekhoudsystemen is de verwerking veel eenvoudiger, dus bespaart het de financiële afdeling veel tijd.

Met mogelijkheden op maat

Ten slotte zoek je een zakelijke creditcard met mogelijkheden op maat. Daarmee bedoelen we het saldo dat je vooraf beschikbaar kunt maken (prepaid creditcard) en restricties voor wat medewerkers er wel of niet mee kunnen afrekenen. Je kunt zelfs een creditcard aanmaken voor eenmalig gebruik of speciaal om maandelijks een abonnement mee af te rekenen. Door strikte beperkingen in te stellen behoud je de volledige controle.

Voor zzp, kleinzakelijk, mkb en corporate

De zakelijke creditcard is er zowel voor zzp’ers, voor kleinzakelijke bedrijven, voor het mkb en natuurlijk voor corporate-organisaties. De kaart werkt voor iedereen hetzelfde, omdat het de betalingen makkelijker maakt. Met Moss kies je voor een betaalplatform dat de betalingen op één centrale plek bij elkaar brengt. Dat werkt wel zo overzichtelijk en makkelijk, voor ieder type bedrijf.

Betaalkaarten van Moss
- voor alle uitgaven

Betalen met een bedrijfscreditcard: hoe werkt dat?

Een bedrijfscreditcard werkt hetzelfde als iedere andere creditcard. Dat betekent dat je in winkels afrekent met een fysieke kaart zoals je dat gewend bent, of met een virtuele kaart via Apple Pay of Google Pay. De combinatie van het kaartnummer, de beveiligingscode en eventueel de pincode maakt de betaling mogelijk.

Een zakelijke creditcard werkt hetzelfde als iedere andere betaalkaart. Het enige verschil is dat je de kaart koppelt aan een zakelijke rekening. Zo houd je zakelijke uitgaven gescheiden van privé-uitgaven. Je voorkomt binnen jouw bedrijf bijvoorbeeld dat medewerkers kosten privé moeten voorschieten, waarna ze de kosten moeten declareren en jij ze moet vergoeden.

Zakelijke creditcard: makkelijk met Moss

Maak het jou en je medewerkers makkelijk met een zakelijke creditcard. Bij Moss maak je onbeperkt virtuele creditcards aan, zowel per medewerker als voor eenmalige uitgaven of voor vaste abonnementen. Ervaar de volledige controle en maximale flexibiliteit. Of geef medewerker een fysieke kaart, als je daar de voorkeur aan geeft. Jij bepaalt: wij maken betalen makkelijk.

Wereldwijd betalen met direct inzicht en maximaal overzicht

Dankzij een zakelijke creditcard kunnen medewerkers wereldwijd afrekenen, zowel online als in fysieke winkels. De koppeling met ons Moss-betaalplatform geeft jou het directe inzicht dat je zoekt en maximaal overzicht over alle uitgaven. Stel vooraf beperkingen en restricties in en kijk direct mee met aankopen die medewerkers doen. Zo heb je de volledige controle, terwijl je het jouw medewerkers én de financiële afdeling makkelijk maakt.

FAQ: veelgestelde vragen over de zakelijke creditcard

Wat is de beste zakelijke creditcard?

De beste zakelijke creditcard vind je door de verschillende opties en soorten te vergelijken. Kies een goedkope kaart (zoals onbeperkte virtuele zakelijke creditcards bij Moss), een kaart die je koppelt aan een betaalplatform en een kaart die je zowel fysiek als virtueel kunt aanvragen voor medewerkers.

Kun je zakelijk een creditcard aanvragen?

Ja, het is heel gebruikelijk om medewerkers zakelijke kosten af te laten rekenen met een creditcard. Met Moss maak je het jezelf bovendien nog makkelijker. Jouw financiële afdeling kan zelf virtuele (prepaid) creditcards aanmaken, zowel per medewerker als zelfs voor eenmalige uitgaven of voor een specifiek abonnement.

Wat kun je met een zakelijke creditcard?

De zakelijke creditcard werkt zoals iedere andere creditcard. Je rekent er online en in de winkel mee af, zoals je dat gewend bent. Het enige verschil is dat je de kaart koppelt aan een zakelijke rekening.

Hoe kan ik zakelijk betalen met een creditcard?

Je rekent af met een fysieke creditcard in de winkel of met een virtuele kaart via Apple Pay of Google Pay. Online gebruik je de combinatie van het kaartnummer, de beveiligingscode en eventuele de pincode bij de kaart. Dat werkt dus precies zoals je het van iedere andere creditcard gewend bent.

Wat is het verschil tussen een zakelijke creditcard en een debit card?

Een zakelijke creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd, zowel online als in fysieke winkels. De debit card wordt minder goed geaccepteerd. De creditcard is er zakelijk ook als prepaid kaart. Dan stel je vooraf een saldo beschikbaar, dus combineer je de optimale acceptatie met de voordelen van een debit card.

Jens van Daalen
Laatste berichten van Jens van Daalen

    Our digital content is for information purposes only and does not constitute legal or tax advice. All content is compiled with the utmost care. However, they do not replace binding advice and are not guaranteed to be correct or complete. We do not assume any liability. For individual advice, please consult a lawyer or tax advisor.